Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Campare trotsar regnet: "Sveg är lite mysigt"

Trots att sommaren varit blötare än vanligt har de flesta campingplatser i Härjedalen ändå lyckats locka besökare. De flesta är pensionärer som uppskattar en stunds lugn och ro.

– Den här sommaren är det många som tillfälligt stannar till i Sveg. Man vill ta en paus och inte åka särskilt långt åt gången när det regnar så mycket, förklarar Martyna Szulc på Svegs camping. Husvagnsplatserna och stugorna har varit fullbokade hela juli.

Ivar Svensson, som är huvudansvarig för Svegs camping, berättar att orten lockar gäster i övre medelåldern som uppskattar lugnet och närheten till affärer och restauranger.

– Sveg är lite mysigt, tycker Lars-Erik Larsson från Göteborg som tillbringat tre dagar i Härjedalen. Han och frun Lena återvänder regelbundet till trakten för att fiska och plocka bär.

Inte heller i Hede har regnet medfört några större motgångar.

– Jag har bara förlorat ett fåtal badgäster, berättar Annika Eriksson som är chef på Hede camping.

På Funäsdalens fjällcamping har man under de senaste två åren märkt en tillbakagång i verksamheten. Kanske beror det på det ekonomiska läget i Europa, kanske på att fler semestrar i husbil och i stugor istället för att utnyttja de tält- och husvagnsplatser som campingen erbjuder.

– Man stannar endast en kort stund för att använda servicehusen, berättar Bente Moen i Funäsdalen.

Lofdalsfjällens camping har i år tagit emot aningen färre bokningar jämfört med förra sommaren, men på turistbyrån har man trots detta haft mycket att göra eftersom de privata stugägarna trotsar dåligt väder och återvänder.