Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carema struntar i vinsten för att vinna upphandling

Carema Äldreomsorg får driva ett av de särskilda boendena på Skogsbruksvägen i Torvalla. För att vinna upphandlingen gjorde vårdföretaget företaget avkall på sina egna vinstkrav.

Två likadana hus för särskilt boende har byggts i Torvalla och i våras beslutade kommunen att driften av det ena huset skulle upphandlas. När upphandlingen nu är klar visar det sig att budet från Carema var det klart lägsta.

I underlaget skriver vårdföretaget självt att man ger avkall på den ekonomiska avkastningen för att vinna upphandlingen. Motivet är att man vill vara med i ett forskningsprojekt som ska jämföra de två äldreboendena i Torvalla.

Forskningsprojektet, där bland andra Mittuniversitetet medverkar, ska jämföra två olika utförare av identiskt lika boenden.

– Idén med att koppla ett forskningsprojekt till de två identiska äldreboendena med två olika utförare har visat sig vara lyckad. Intresset ute i landet från andra kommuner, företag och forskningsvärlden är stort, säger Carina Zetterström, (C), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.

På fyra år räknar kommunen med att göra en besparing på cirka 10 miljoner kronor på grund av den billiga upphandlingen.