Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carl-Erik Sahlberg i tv-sänd gudstjänst

När Sveriges Television direktsänder söndagens gudstjänst från S:ta Clara kyrka i Stockholm så är det Jämtlandsbördige Carl-Erik Sahlberg som står för predikan.

Annons

Carl-Erik Sahlberg är född 1945 i Lorås, Hammerdal och växte upp i Hedeviken och i Svenstavik, Kvitsle och Dalåsen i Bergs kommun. Sedan 1989 har han varit verksam i Clara kyrka i Stockholm. I en kyrka mitt mellan T-central och Sergels torg, så har hans arbete varit inriktat på diakonalt arbete bland hemlösa, missbrukare och hjälpsökande.

– Det här har varit centrum för droger och prostitution, men är det inte längre. Vi har genom åren kunnat hjälpa många tilltufsade personer i Klara, säger Carl-Erik Sahlberg.

Carl-Erik Sahlberg prästvigdes 1968 och hade sin första tjänst i Storsjö Kapell i Härjedalen under åren 1968 till 1973. Därefter disputerade han i kyrkohistoria vid Uppsala universitet med en avhandling om pingströrelsen och tidningen Dagen. Åren 1976–1983 var han kyrkoherde i Alsens församling. Därefter var han verksam i Tanzania som missionär och lärare.

– Nästa år flyttar jag och familjen tillbaka till Tanzania för att hjälpa 200 föräldralösa på ett barnhem som vi startade under min förra period i landet, säger Carl-Erik Sahlberg.

Domsöndagens tv-sändning från Clara kyrka börjar klockan 10.00 i SVT2 och då tänker Carl-Erik Sahlberg predika om vikten av att lyfta blicken och se framtiden an med tillförsikt. Diakonen Inga Pagréus berättar i programmet om sina erfarenheter från det utåtriktade diakonala arbete som kännetecknar medarbetarna i St:a Clara. I programmet medverkar även musiker och sångare från församlingen. SVT direktsänder därefter ytterligare tre söndagar fram till jul från S:ta Clara kyrka.