Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carl-Erik Sahlberg i tv-sänd gudstjänst

När Sveriges Television direktsänder söndagens gudstjänst från S:ta Clara kyrka i Stockholm så är det Jämtlandsbördige Carl-Erik Sahlberg som står för predikan.

Carl-Erik Sahlberg är född 1945 i Lorås, Hammerdal och växte upp i Hedeviken och i Svenstavik, Kvitsle och Dalåsen i Bergs kommun. Sedan 1989 har han varit verksam i Clara kyrka i Stockholm. I en kyrka mitt mellan T-central och Sergels torg, så har hans arbete varit inriktat på diakonalt arbete bland hemlösa, missbrukare och hjälpsökande.

– Det här har varit centrum för droger och prostitution, men är det inte längre. Vi har genom åren kunnat hjälpa många tilltufsade personer i Klara, säger Carl-Erik Sahlberg.

Carl-Erik Sahlberg prästvigdes 1968 och hade sin första tjänst i Storsjö Kapell i Härjedalen under åren 1968 till 1973. Därefter disputerade han i kyrkohistoria vid Uppsala universitet med en avhandling om pingströrelsen och tidningen Dagen. Åren 1976–1983 var han kyrkoherde i Alsens församling. Därefter var han verksam i Tanzania som missionär och lärare.

– Nästa år flyttar jag och familjen tillbaka till Tanzania för att hjälpa 200 föräldralösa på ett barnhem som vi startade under min förra period i landet, säger Carl-Erik Sahlberg.

Domsöndagens tv-sändning från Clara kyrka börjar klockan 10.00 i SVT2 och då tänker Carl-Erik Sahlberg predika om vikten av att lyfta blicken och se framtiden an med tillförsikt. Diakonen Inga Pagréus berättar i programmet om sina erfarenheter från det utåtriktade diakonala arbete som kännetecknar medarbetarna i St:a Clara. I programmet medverkar även musiker och sångare från församlingen. SVT direktsänder därefter ytterligare tre söndagar fram till jul från S:ta Clara kyrka.