Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlsson utsedd till vd för Åre-VM

Niklas Carlsson blir vd för VM-bolaget Åre 2019 AB och i VM-styrelsen ingår fler länsbor.
– Viktigt att Lars Lindqvist är med, säger Niklas Carlsson.

VM-organisationen spikades vid Svenska skidförbundet årsmöte i helgen – styrelsen och vd:n för VM-bolaget Åre 2019 AB blev officiell liksom ägarstrukturen. Åre 2019 AB kommer att ägas till 50 procent vardera av Skistar AB och Svenska skidförbundet.

Det blir en ny fördelning mot 2007. Då stod skidförbundet för 70 procent och Åres destinationsbolag och Skistar hade 15 procent var. VM gav då en vinst på 30 miljoner kronor.

Niklas Carlsson utsågs till vd för bolaget. Han kommer att ha en delad tjänst och fortsätter, tills vidare, parallellt sitt arbete som förbundsdirektör på Svenska skidförbundet.

– Jag känner mig stolt, hedrad och inspirerad inför uppdraget. Med den otroliga möjlighet länet får med både alpina VM och skidskytte-VM samma år, är jag övertygad om att vi kommer ha en viktig roll i den regionala utvecklingen, säger Niklas Carlsson som snabbt ställer in siktet drygt fyra år framåt:

– Det gäller att hela tiden förbereda för 2019.

Niklas Carlsson räknar med en omsättning på 350–400 miljoner kronor för detta jätteevenemang och startskottet har på vissa sätt avfyrats.

– En tunnel förbi Gästrappet är redan på gång.

VM-deltagandet är nu också så stort att backarna i Duved måste uppgraderas.

– Det krävs kvalificeringstävlingar och de är tänkt att gå i Duved, säger Niklas Carlsson.

Skistar och Svenska skidförbundet gav tillsammans Carl Eric Stålberg, med gedigen bakgrund inom såväl Svenska skidförbundet, Internationella skidförbundet som Sveriges olympiska kommitté och näringslivet, uppdraget som VM-bolagets styrelseordförande.

– Skidåkning och den alpina sporten har alltid legat mig varmt om hjärtat. När Sverige och Åre nu för andra gången på kort tid fått förtroendet att arrangera detta stora evenemang är uppdraget som styrelseordförande en ära och jag hoppas att min erfarenhet blir en tillgång för bolaget, säger Carl Eric Stålberg, i ett pressmeddelande.

I styrelsen för Åre 2019 AB ingår även länsborna Niclas Sjögren Berg, Skistars platschef i Åre-Vemdalen, samt Lars Lindqvist, VM-generalen från 2007.

– Jag känner mig trygg i styrelsens sammansättning. Viktigt att Lars Lindqvist är med. Han kommer med ovärderliga kunskaper som general från förra VM, säger Niklas Carlsson.

Styrelsen i sin helhet: Carl Eric Stålberg – ordförande, samt ledamöterna Jerker Löfgren – vice ordförande Svenska skidförbundet, Lars Lindqvist – sitter för Svenska skidförbundet, Niclas Sjögren Berg – platschef Skistar AB, Åsa Wirén – finanschef Skistar AB, och adjungerad ledamot Ville Bylin, Ski Team Sweden Alpine AB.