Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carnegie säljer ut Sundqvists aktier

Investmentbanken Carnegie har börjat sälja ut Maths O Sundqvists aktieportfölj. Hittills har banken gjort en reavinst på 115 miljoner kronor.

På onsdagen såldes 20 miljoner Fabege-aktier som ursprungligen låg i Sundqvists koncern Skrindan.
– Det är en av panthavarna som krävt in panten för att få tillbaka sina pengar. Fabegeaktien har stigit ganska mycket i värde. Det gäller att se till att hämta hem så mycket som möjligt, säger Dennis Kjellin på Carnegies dotterbolag Valot Invest, som tog över Sundqvists aktier i mars.
Enligt Dagens Industri har Carnegie gjort en reavinst på 97,5 miljoner kronor vid försäljningen. Ändå "reades" aktierna ut för ett pris som låg tio procent under tisdagens börskurs.
Carnegie har också sålt hela sitt innehav i Hexpol, som ingick i Skrindankoncernen.
Hexpolaktien har stigit med 40 procent sedan Carnegie tog över. Enligt Dagens Industri gör Carnegie därmed en reavinst på 16,5 miljoner kronor.
Det är ändå långt kvar innan banken har täckt förlusterna för det miljardlån som Sundqvist hade. I mars när Carnegie tog över Skrindan skrevs fordringarna ner med en miljard.