Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cattis segersugen i Östersund

/

Aldrig förr har en tränare från länet­ varit i närheten av att vinna Jämtlands Stora Pris, nu med 750 000 kronor i första pris.

Annons

Men på lördag kan det bli verklighet. Catarina ”Cattis”Lundström, bördig från länet har nämligen chansen med S.J.´s Photocopy och hon är optimistiskt.

Hon flyttade som 24-åring från Jämtland till Stockholm och Björn Linder. Det var år 1983 och sedan dess har hon blivit kvar i denna region. Hon driver numera ett 70 hästar stort stall ihop med sambon Stefan ”Tarzan” Melander. De har haft stora framgångar inom travet, bland annat med den stora stjärnan Scarlet Knight. Catarina är nu aktuell inför V75-tävlingarna på lördag.

– Jag har en fin gård och trivs bra här. Det ser bra ut i stallet och vi hoppas att någon av våra unghästar skall blomma ut rejält i framöver. Sedan har ju min S.J.´s Photocopy verkligen utvecklats på sistone, vuxit in i guld på allvar och senast var han fantastiskt bra. Med tidigare lucka hade han vunnit V75-loppet där Standpoint var först i mål!

– Han har ett kanonläge, är mycket startsnabb och trivs bäst med lopp på rulle, så Ulf (Ohlsson) får väl köra till och släppa till någon av de bästa. Kommer luckan kan de absolut vinna och jag tycker minst att det är en outsiderchans. Jag och Stefan tycker att medeldistans är hans bästa och det blir nog barfota runt om igen, om banan så tillåter. Får han ett smyglopp kan han avsluta rykande!

– Ja, jag tycker nog att han bör streckas, i all fall vid gardering.

– Marta Da Silva fick dödens en stor del av loppet i comebacken på Lindesberg och gick bra som trea. Jag tror säkert hon är bättre med loppet i kroppen. Bakspåret gör inte så mycket för hon är inte så startsnabb, utan mera stark och rejäl. Jag kan inte motståndet så bra, men hon är säkert med i striden. Hon går förhoppningsvis barfota fram igen.

– Nej, jag tycker att det är roligt att komma upp och hälsa på och trivs bra i Jämtland. Men sportsligt sett har vi det väl förspänt nu. Det är svårt att få till den standarden vid en flytt, så det är inte aktuellt för närvarande i alla fall.

Mer läsning

Annons