Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cecilia fick första teaterstipendiet

Cecilia Lindh, Östersund, blir första person att ta emot ett nyinstiftat teaterstipendium från Dramatiska ungdomsföreningen (DUF) i Östersund.

Stipendiet delas ut till ungdomar som läst drama vid kulturskolan i Östersund och dessutom varit aktiva i DUF.

– När de går ut gymnasiet ska de kunna få en slev med lycka inför framtiden som förhoppningsvis kommer att handla om teater, säger Maria Flink i föreningens styrelse.

– Jättekul, jag blev nästan chockad, säger Cecilia, som just nu repeterar rollen som äktenskapsmäklerskan Frosine i kulturskolans uppsättning av Moliéres klassiker ”Den girige”.

– Frosine är en intrigant person som inte drar sig för att ljuga, fast det går inte alltid som hon tänkt sig, berättar Cecilia, som började spela teater redan i tredje klass.

– Just nu vill jag ta en paus med att plugga, men vill gärna fortsätta med teater i någon form, kanske kommer jag att flytta till Stockholm för att se hur det går där.