Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern felaktigt utpekat för att ha stoppat handelsplanerna

Nej, det var inte en centerpartist som plötsligt bytte sida. Det var miljöpartisten som slutligen satta stopp för nytt köpcentrum vid betongstationen i Lillänge.

Turerna kring utökad handel vid infarten till Östersund har som bekant varit många.

I tidningen i fredags och på webben under Kristi himmelfärdshelgen publicerade vi en artikel om omröstningen i Miljö- och samhällsnämnden om den tänkta planändringen i Lillänge.

Det gällde den mark som i dag används till betongstationen.

Felaktigt påstod ÖP att voteringsresultatet berodde på en ändrad inriktning hos Centern.

Så var det inte. Precis som alla tidigare gånger ärendet varit aktuellt har en av centerpartisterna varit för handel på betongstationen och en emot. Magnus Andersson säger ja och Per Ericsson nej. Det gjorde de bägge litsborna också 28 maj.

Men den enda miljöpartisten i nämnden, Anders Rydeborg, röstade däremot emot att ändra detaljplanen så att handel skulle bli möjlig. Han röstade alltså nej till att skicka planen vidare till fullmäktige för slutgiltigt beslut.

– Jag har inte ändrat mig heller. Men förra gången tolkade jag beslutet som att ett nej skulle innebära att man skickade tillbaka planen för att utredas mer, och vi i Miljöpartiet har hela tiden varit emot utökad handel. Att utreda mer skulle ha varit slöseri.

Därför röstade han alltså ja förra gången till att planen skulle ställas ut för granskning. 28 maj hade planen kommit tillbaka efter granskning och synpunkter och det var dags att säga ja eller nej till att låta den gå till fullmäktige.

Innebörden av voteringsresultatet blev att fullmäktige inte kommer att få avgöra ärendet utan handeln är stoppad på betongtomten.