Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern i Ånge har fått nog

Centern i Bergs och Bräckes grannkommun Ånge har fått nog. I en protest mot partiets alltmer landsbygdsfientliga politik har man beslutat att gå sin egen väg i årets lokala valrörelse.

– Vi kan inte längre ställa upp på den politik Centern bedriver på riksplanet. Det parti som en gång var det givna landsbygdspartiet har i dag vänt landsbygden ryggen. Vi vill återgå till gammal hederlig centerpolitik där folk känner igen sig, säger Ångecenterns talesman Tage Påhlsson.

Det var vid partiets lokala årsstämma i Ånge som man valde att göra den här markeringen mot Centerns nuvarande rikspolitik.

– Det har jäst länge runt om i landet. På en del håll har det till och med gått så långt att man bildat egna lokala partier. Så långt går inte vi utan vill försöka rädda vad som räddas kan av det som en gång var centerpolitik. Vi vill stå kvar vid de gamla värderingarna, säger Tage Påhlsson.

I ett uttalande i Sundsvalls Tidning beklagar Centerns distriktsordförande i Medelpad, Anette Duarte Martins, den här inställningen.

– Centerpartiet och regeringen gör mycket för landsbygden i dag. Det är tråkigt att man inte kan ta till sig de positiva delarna i Ånge. Men distriktet går inte ut med några pekpinnar. Det är upp till styrelsen om de vill ha den hållningen, säger hon.

– Det finns inga positiva delar att ta till sig. Centern har ingen landsbygdspolitik i dag, anser Tage Påhlsson.