Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern utmanar Bo Bergström

Det har blåst upp till strid om oppositionsrådsposten i Ragunda. Centerpartiet gör nu anspråk på den posten som i dag innehas av Bo Bergström (AfR).

Annons

Uppdraget som oppositionsråd har under större delen av den här mandatperioden innehafts av Centerpartiet genom Mikael Westin. På grund av ohälsa lämnade han i våras uppdraget som då gick till Bo Bergström.

I årets kommunval fick Bo Bergström flest personröster av oppositionspolitikerna och anser därför att han även fortsättningsvis borde vara ledaren för en samlad opposition i Ragunda.

– Tittar man på hur det gick för oppositionspartierna i valet borde det vara den naturliga lösningen, säger han.

Allians för Ragunda ökade i år sin röstandel från 11,6 till 14,5 procent medan Centerpartiet minskade sin andel från 21,2 till 17,5 procent.

Centerpartiet tappade två mandat men är med sina fem mandat fortfarande största oppositionsparti. Allians för Ragunda behåller sina fyra mandat i den nya fullmäktigeförsamlingen som från och med den nya mandatperioden minskas från 31 till 27 ledamöter.

Centerpartiets vill nu återta oppositionsrådsposten och anser att den ska gå till Annika Forsström Nordvall som toppade partiets valsedel i år.

– Vi följer principen att det är det största oppositionspartiet som ska ha det uppdraget, säger Göran Boström, sekreterare för Centerpartiet i Ragunda.

Han påpekar vidare att redan när Mikael Westin lämnade rollen som oppositionsråd var det meningen att Annika Forsström Nordvall skulle ta över.

– Men det gick inte att praktiskt lösa då. Därför kom vi överens om att Bo Bergström skulle gå in som oppositionsråd. Men det avtalet löper nu ut vid månadsskiftet och då går Annika Forsström Nordvall in på den posten. Så vill vi också ha det i fortsättningen, säger Göran Boström.

I slutet av november beslutar nya kommunfullmäktige om vilka som ska sitta i styrelser och nämnder den kommande mandatperioden.