Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerns starka namn

– Det blir ett spännande valår där centerpartiet är betydligt bättre förberedda än inför förra valet. Jobb- och miljöfrågor, baserade på ett landsbygdsperspektiv, kommer att stå i centrum.

Det säger Carina Asplund, som står överst på listan, då Centern i går presenterade nomineringskommitténs förslag till topp 6 inför kommunfullmäktigevalet i höst.

Av de sex första namnen fanns fem på plats. Alla övertygade om att partiet i år står betydligt bättre rustade inför valet än vad de gjorde inför förra valet.

– Inför valet i år är vi betydligt bättre förberedda. Vår organisation är tydligare och vi ska åter plocka fram våra gamla värderingar. Vi lyfter fram jobb- och miljöfrågor, men ur ett landsbygdsperspektiv och vi gör det med en framtidstro för hela länet, tillägger Bosse Svensson, tvåa på listan, och trycker på ordet "hela".

Dessutom vill partiet se sig som ett positivt parti som ser till den framtidstro som finns i länet. Flera av topp 6-namnen på listan vill även ta upp näringslivets viktiga roll för att länet ska klara sig i framtiden. Flera av dem brinner för frågor kring kopplingen tillväxt och inflyttning.

– Östersund måste avancera i Svenskt Näringslivs ranking, företagsklimatet måste dessutom utvecklas på företagarnas villkor, slår Ulf Edström fast.

– Ett bättre företagsklimat leder till ökad inflyttning. Vad som hittills gjort på den fronten är en ren flopp, säger en hungrig Bo Svensson.

Hela centerrörelsen har sitt ursprung på landsbygden. Där finns lantbrukaren Magnus Andersson, sjätte namn på listan som lovar att utveckla landsbygden kring tätorten.

– Kedjan mellan landsbygd och stad måste utvecklas, avslutar han.

Den slutgiltiga listan kommer att beslutas i samband med nomineringsstämman 6 februari.