Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerns största svek

Svängningen i kärnkraftsfrågan måste vara det största svek i partiets historia mot medlemmar och väljare. Det är ett partidemokratiskt totalhaveri – så allvarligt att Centern förmodligen inte kommer att hitta hem igen!

Visserligen i linje med alla andra svängningar från att ha varit företrädare för glesbygden till att förändra statsbidrag med mera till storstädernas fördel men i kärnkraftsfrågan kan det väl inte vara så att Centerpartiet har någon slags rikelands syn på hur detta ska drivas.

Det kan väl inte vara så att Centern anser att vi ska dra nytta av kärnkraften genom att enbart driva kraftverk, medan andra mindre bemedlade länder får stå för brytningen av uran och slutförvaringen av varligt avfall.

I rimlighetens och solidaritetens namn måste väl även Centern anse att vi ska bryta vår uran själv och även slutförvara eller handlar det om att någon annan även i detta fall får ta ansvar för det som är problematiskt…

Eller är det så att Jämtlandscentern tycker att kärnkraftsström är bra att ha, men all brytning får ske på andra naturområden än i Jämtlands län.

Hur förklarar man denna dubbelmoral och denna totala svängning i den stora hjärtefrågan?