Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet är splittrat i Lillängefrågan

– Majoriteten är för en utbyggnad, men visst finns det de som är mer kritiska.

Det säger gruppledaren Magnus Andersson (C) om hur Östersundscentern ställer sig till planerna på nya köpcentrum i Lillänge.

S och C har tillsammans drivit frågan om fler köpcentrum i Lillänge/Odenskog.

Men det finns röster inom C som har invändningar, till exempel Per Ericsson i miljö- och samhällsnämnden. Han blev i söndags uppringd av nämndens ordförande, Mona Modin Tjulin (S), som sa att han kunde ta en ersättare till kommande nämndmötet om han tyckte frågan om detaljplan för "Mosippan-området" var besvärlig.

Magnus Andersson (C) är vice ordförande i samma nämnd, och gruppledare för Centerpartiet i Östersund. När ÖP pratar med honom känner han inte till telefonsamtalet och säger att han måste prata med både Per Ericsson och Mona Modin Tjulin för att bilda sig en uppfattning. Men han tycker att det låter märkligt att samtalet fördes över partigränserna.

– Det är inte så brukligt, eftersom vi tillhör två olika partier. Man brukar inte komma med sådana rekommendationer över partigränser.

Själv är han mer positivt inställd i sakfrågan än Per Ericsson, och tycker att det är bra att investerare vill satsa i Östersunds kommun.

Tycker ni olika inom Centerpartiet?

– Majoriteten är för en utbyggnad, men visst finns det de som är mer kritiska.

Nämnden beslutar på onsdag ifall detaljplanen för "Mosippan-området" ska godkännas, men det slutgiltiga beslutet om planen – om den ska antas eller inte – tas i kommunfullmäktige. Försäljningen av marken skickades på återremiss under senaste kommunfullmäktige, på ett initiativ från Centerpartiet.

Detaljplanen om betongstationsområdet har inte kommit lika långt i processen. Där ska nämnden på onsdag besluta om planen ska godkännas som underlag för granskning.