Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartisten som blev vänsterpartist

Före detta centerpartisten Gunnar Geijer, från Hammerdal, fortsätter med politik. Inför höstens val finns han med på Vänsterpartiets landstingslista.

Han är ledamot i landstingsfullmäktige och där sitter han numera som politisk vilde, alltså utan partitillhörighet, eftersom han hoppade av Centerpartiet i våras. Han hade varit aktiv där i cirka 30 år.

I samband med avhoppet antydde han att han skulle kunna tänka sig att fortsätta med politiken, men i ett annat parti. Och det gör han alltså nu. Gunnar Geijer finns på nionde plats på Vänsterparitets landstingslista.

– Vänsterpartiet är det enda parti som klart och tydligt säger nej till vinstuttag i välfärdssektorn. Man ska inte stoppa vinsten i fickan och åka iväg med den någonstans, skattepengarna ska användas till skolan, vården och omsorgen. I skolan hade vinsten kunnat användas till fler specialpedagoger och kuratorer som hade kunnat hjälpa eleverna, säger han.

Geijer anser att Centerpartiet har utvecklats i en nyliberal riktning där avregleringar och privatiseringar hamnat i fokus. Till slut blev situationen omöjlig för honom eftersom han inte längre sympatiserade med politiken och han fann ingen annan utväg än att lämna partiet av ideologiska skäl. Men det var mer lockande att byta parti än att helt sluta med politiken.

Nu står han en bit ner på Vänsterpartiets lista och hoppas på uppdrag som ersättare i landstingsfullmäktige under nästa mandatperiod. Gunnar Geijer har också under många år varit engagerad i kommunpolitiken i Strömsund och även där är han beredd att arbeta för Vänsterpartiets politik.

– Jag har samhällsengagemanget i blodet och om jag skulle sluta skulle jag förmodligen få abstinens.

Vänsterpartiets landstingslista toppas av landstingsrådet Monalisa Norrman (Nordannälden), som följs av Gert Norman (Backe), Elin Hoffner (Hara), Börje Lundin (Kälarne) och Emilia Blomqvist (Oviken).

Riksdagslistan toppas av Jessika Svensson (Krokom), som följs av Christina Hedin (Norderön), Jörgen Blom (Hissmofors), Gert Norman (Backe) och Monalisa Norrman (Nordannälden).