Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centimetrar räddade honom

Cykelturen hem för Claes-Göran Larewall höll på att bli hans sista. Ren reflexräddning gjorde att han klarade livhanken.

Larewall bor i Torvall och är van cyklist. När han cyklade hem från stan till Torvalla passerade han bilvägen vid gamla Triconor.

– Jag vet att det är en mycket trafikerad gata och att det hänt saker här förut. Jag passerar där ofta och vet vikten av att ta det försiktigt, säger Larewall som fortfarande blir upprörd då han tänker på hur nära det var att han blivit påkörd av en bilist i vit bil.

Larewall stannade till och passerade den ena halvan av gatan efter att ha sett sig för ordentligt.

– Då kom en vit bil från andra hållet så jag stannade till på gatans mittrefug. Jag såg att den vita bilen stannade till och trodde då att han stannade för min skull. Men just då jag körde ut skrek föraren till mig att " här har vi bilister förtur och cyklister kommer i andra hand" och sen gav han full gas. Jag klarade mig från att bli påkörd med bara några centimeter men blev förstås väldigt chockad. Det hade kunnat bli svåra skador eller i värsta fall dödlig utgång, säger Claes-Göran Larewall som valde att polisanmäla händelsen direkt efter att den inträffat.

Polisen har tagit emot en anmälan men Larewall hann i hastigheten inte med att uppfatta bilnumret, men Larewall säger att det var en äldre vit bil med en lång förare bakom ratten.

– Det kan ha varit en Ford. Vi hoppas nu att föraren av den vita bilen ska göra samma sak igen och om det då sker en olycka kommer den här händelsen att läggas honom till last också. Det var en person som absolut inte ska köra bil i alla fall, avslutar Larewall.