Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centrum ska bli fräschare

Alf Högström har helt rätt i att Krokoms centrum behöver fräschas upp. Vi kommer från kommunen att medverka till detta.

Kommunen har köpt gamla Konsum, där arbetet har inletts med att skapa en ny mötesplats, ett kulturhus med bibliotek. Planeringen har pågått en längre tid; många intressenter, Krokoms byförening, ungdomskulturrådet och andra har gett synpunkter på hur utformningen ska bli.

En politisk styrgrupp finns tillsatt för den fortsatta processen. Ombyggnationen av gamla Konsum planeras börja till hösten.

Samtidigt är en fördjupad översiktsplanering för Krokoms samhälle på gång. I det arbetet ingår en detaljplanering som ska knyta samman centrala Krokom med Krokomsporten. Här kommer också frågan om Offerdalsvägen in.

För flera år sedan motionerade Göte Norlander (C) till kommunfullmäktige om att göra Offerdalsvägen till miljögata. Kommunen har därefter länge arbetat för att påverka Trafikverket i denna riktning – och arbetet fortsätter. Tung trafik på Offerdalsvägen har förbjudits, men mycket återstår att göra.

Troligen kommer kommunen att behöva medfinansiera de insatser som krävs för att förverkliga visionen om en miljögata.

I majoritetens budget finns medel avsatta för omvandlingen av gamla Konsum. I den kommande budgeten höjer vi anslaget med 5 miljoner till 20 miljoner kronor. Därmed finns även medel för en satsning på utemiljön.

Min förhoppning är att Krokoms centrum kommer att bli fräschare och mer välkomnande.

Maria Söderberg (C)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel