Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centrumbygge på gång i Krokom

Om ett halvår kan det vara full fart på ombyggnaderna, och ett nybygge, för att skapa en samlingsplats i centrala Krokom.

– Det blir en mötesplats för människor i alla åldrar, säger Anne Dahlgren som är stadsarkitekt i Krokoms kommun.

Det är den gamla Konsumbutiken som är på väg att byggas om så att den rymmer en stor samlingslokal, ett kafé och kanske också ett bibliotek.

Samtidigt har Ica talat om att bygga ut på utrymmet mellan Ica-affären och Konsumhuset, vilket blir möjligt om förslaget till ny detaljplan för området blir verklighet.

Anne Dahlgren talar om ett innetorg som man också ska kunna gå rakt igenom för att komma till parkeringen bakom Ica-huset.

Detaljplaneföreslaget tillåter även att det byggs på en våning på Konsumhuset och på nybygget.

Inom samhällsbyggnadsförvaltningen jobbar tjänstemän på ett förslag att flytta biblioteket från kommunhuset till de gamla butikslokalerna.

Det förs även diskussioner med möjliga entreprenörer som kan driva kaféet.

Det har nyligen hållits ett samrådsmöte för de boende närmast planområdet. Det har hittills inte hörts några protester från sakägarna som har rätt att överklaga planerna.

Det avgörandet beslutet om detaljplanen fattas antingen av bygg- och miljönämnden eller av kommunfullmäktige.

Om allt går som på räls tror Anne Dahlgren att den nya detaljplanen vinner laga kraft under vårvintern, i mars eller april.

Det var 31 oktober 2011 som Konsumbutiken, Coop Nära, i Krokom lades ned.

Kommunen köpte sedan fastigheten av Konsum Nord för 890 000 kronor.