Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlotta fotar först och målar sen

Charlotta Söderbom jobbar till vardags som bildlärare på Vittragymnasiet i Östersund. Sedan ett år tillbaka har hon börjat måla även på fritiden.

– Man måste ju få utlopp för sin egen kreativitet också, säger hon.

I dag har hon vernissage på galleri Bolin. Charlotta Söderbom ställer ut åtta oljemålningar som alla går under temat "Väntan".

– Temat kom efter första tavlan jag målade. Jag är fascinerad över att vi ofta väntar på något som inte är nu, vi längtar och dagdrömmer och har svårt att vara i nuet.

Charlotta Söderbom, som även är intresserad av fotografi, börjar som oftast med att ta ett foto, som hon sedan överför till målarduken.

– Sedan experimenterar jag och hittar på olika saker som inte finns. Det är en liten naiv stil med lite surrealistiska rosa himlar och så.

Charlotta Söderbom har gått på konstskola och flera konstkurser men valde att satsa på läraryrket istället för ett liv som konstnär, i alla fram tills nu. Hon har ställt ut några enstaka målningar förut men det här är hennes första egna stora utställning.

– Det känns fantastiskt kul. Jätteroligt.

Utställningen pågår till och med 4 maj.