Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlotte Kalla fortsätter att dominera i världscupen – besegrade norskorna på nytt

Charlotte Kalla är fortsatt namnet som dominerar damernas världscup.
Under lördagen såg hon till att åka hem segern på 10 kilometer fristil.
I mål var hon 5,8 sekunder före norskan Ragnhild Haga.

Charlotte Kalla, som inför lördagen ledde totala världscupen med 86 poäng, var två sekunder efter Ingvild Flugstad Östberg som skuggar Kalla i världscupen efter den första mellantiden. När halva loppet var åkt var det Heidi Weng som var uppe i topp och Kalla var 2,3 sekunder bakom, efter att Weng varit fyra sekunder bakom Kalla efter 2,1 kilometer.

Det kom också att stå mellan Kalla och Weng om slutsegern. Weng, som startade som åkare 34, gick i mål på tiden 22:53,9 medan Kalla startade på plats 60 vilket innebar att den svenske stjärnan hade en tid att åka mot.

Efter 7,1 kilometer hade avståndet fram till Weng ökat med drygt två sekunder och Kalla hade med andra ord en jakt framför sig för att kunna hota norskan om segern – men det var inte Weng som var snabbast utan Ragnhild Haga avslutade starkt och gick i mål med en tid som var åtta sekunder före Weng. Vid 7,1 kilometer var Haga fem sekunder bakom Kalla och avslutade med att åka 17 sekunder snabbare än Heidi Weng.

Charlotte Kalla visade sig dock vara stark och besegrade norskorna än en gång den här vintern.

I mål var hon 5,8 sekunder före Ragnhild Haga.

Segern var Kallas tredje den här säsongen.

– Det kändes som att jag hade bra tryck i åkningen i dag och jag kunde ligga på även på den platta delen av banan. I dag svarade det och det passar min åkning. Det var jättekul att tävla och att kroppen svarade på det här sättet och jag ser fram emot morgondagen. Det var något jag hade med mig, att varje sekund är viktig, säger Kalla i SVT:s sändning.

Näst bästa svenska var Ida Ingemarsdotter på en 12:e plats, 58,8 sekunder bakom Kalla, medan Ebba Andersson slutade på plats 13 - bara en tiondel bakom Ingemarsdotter.

Men i mål var hon i ledningen en bra stund. Det tog lite tid innan hon förstod att hon också skulle stanna och sätta sig på ledartronen för första gången i hennes karriär. Där fick hon sitta tills de norska åkarna började välla in i mål.

– Jag är jätteglad att jag ändå hade så pass bra känsla och kunde göra det bra under hela loppet, säger Ebba Andersson i SVT.

Hanna Falk återfanns på plats 21 medan Emma Wikén slutade 25:a. Maria Nordström blev sjätte svenska åkare på topp 30 då hon blev just 30:e bästa åkare under lördagen.

Viktig genrep för Kalla – som ska behålla den gula västen före norskorna: "Ska ha den i tryggt förvar"

Gilla Skidpuls på Facebook