Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlotte Kalla: "Kanske det töntigaste man kunde hålla på med – alla hatade det"

I veckan gör Charlotte Kalla debut som författare med boken ”Styrka, teknik & pannben”.
För SportExpressen berättar stjärnan att det under uppväxten i Tärendö inte var självklart att satsa på just skidåkning.
– Under hela grundskolan var det kanske det töntigaste man kunde hålla på med, säger Kalla.

Hon har många bollar i luften just nu, Charlotte Kalla. Precis hemkommen från ett höghöjdsläger i Italien, mitt uppe i sina förberedelser inför OS i Sydkorea, snart på väg mot nästa träningsläger i Saxnäs – och samtidigt gör hon debut som författare.

– Det har tagit tid. Senast jag satt och skrev texter var nog i… gymnasiet? Men det var skönt att jobba mot deadlines hela tiden. Det är man ju ganska van vid att göra med träningen, att man har ett schema att följa. Hela processen har varit otroligt intressant, säger hon till SportExpressen inför lanseringen av boken "Styrka, teknik & pannben”.

För tidningen berättar Kalla bland annat om uppväxten i Norrbotten, och att det inte var särskilt populärt med skidåkning.

– Basket var mycket coolare. Skidor… under hela grundskolan var det kanske det töntigaste man kunde hålla på med. Alla hatade skidor. Det var det värsta man kunde ha på idrotten, säger Kalla till SportExpressen och fortsätter:

– Jag var ganska blyg och försiktig. Men när jag tänker tillbaka på det var det ändå helt självklart för mig att skidor var min grej. Folk suckade när det var skidor i skolan, det var den attityden man hade. Skidor var förknippat med något jobbigt och tålamodsprövande, det var inte så coolt.

MER OM CHARLOTTE KALLA

► För Plus-kunder: Farfar Kalla har följt skiddrottningen sedan barnsben: "Hon är likadan i dag som när hon var ung"

► För Plus-kunder: Kalla efter nya krossen: "Jätteskönt att vara i rutinerna"

► Läs också: Charlotte Kalla om hjärtflimmer, skador, tvivel och premiärnerver: "Är mer förlåtande nu"

► Läs också: Björgen om att knäcka rivalen Charlotte Kalla totalt redan före OS: "Det hade varit bra"

► Läs också: Kallas tränare efter bilden med norska ärkerivalen: "Charlotte är numera bränd"