Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlotte Kalla överlägsen vinnare i Lillehammer: "Total utklassning"

I söndagens skiathlon handlade det återigen om en norska och Charlotte Kalla. Denna gång var det Heidi Weng och Charlotte Kalla som låg i täten, tills Charlotte gjorde ett ryck precis som i Ruka, och återigen stod högst upp på pallen.

Charlotte Kalla har verkligen inlett säsongen bra. Förra helgen i Ruka stod hon högst upp på pallen, när hon spurtade om Marit Björgen på 10 kilometer med 2 kilometer kvar av loppet, något som fick många att höja på ögonbrynen.

Och denna helg i Lillehammer gick det inte sämre för Charlotte Kalla. Dagens skiathlon på 15 km passade henne som handen i handsken.

Om det förra helgen var en dragkamp mellan Marit Björgen och Charlotte Kalla, så var det Heidi Weng och Charlotte Kalla som denna helg var utbrytarna ur den större gruppen, och som åkte tätt efter varandra.

Efter 11 kilometer in i loppet låg Heidi Weng först med Charlotte Kalla precis bakom, och ned till nästa åkare var det 25 sekunder, ett rejält avstånd till övriga.

– Idag var det bara att försöka åka bra skidor och hjälpas åt att dra med Heidi som var väldigt stark idag, säger Charlotte Kalla i SVT:s sänding.

Länge var det ett rävspel mellan Weng och Kalla, men i den sista backen gjorde Kalla ett ryck. Precis som i Ruka när Charlotte Kalla drog ifrån Marit Björgen, gjorde Kalla ett ryck i dagens tävling i Lillehammer, och plötsligt låg Weng 12 sekunder bakom Kalla och ned till tredjeplacerade Haga var det 29 sekunder.

När Kalla så till slut gick i mål var det med 19 sekunder före Heidi Weng, som blev tvåa för dagen.

– Det är total utklassning, säger SVT:s expert Mathias Fredriksson i sändningen.

Bland övriga svenska tävlande fanns Stina Nilsson som näst bästa svenska, på en 18:e plats, och Anna Haag strax efter på en 21:a plats.

Linn Sömskar gick i mål på en 31:a plats, Emma Wikén på en 33:e plats och till slut gick Evelina Settlin i mål på en 47:e plats.

Efter fiaskot – Petter Northug lämnar världscupen i Lillehammer

För Plus-kunder: Efterlängtad världscupseger för Kalla – planen knäckte Björgen: "Kände att jag kunde spara på energin"

För Plus-kunder: Pallplatserna försvann för Calle och Stina i finalen: "Miljoner saker som skiljer"

För Plus-kunder: Halfvarsson dömer ut Northug: "På toppnivå har han gjort sitt"

Halfvarsson om norrmannens dominans: "Förstör sporten"