Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlotte Kalla trea i första tävlingen efter uppehållet – slagen av Sundling och Weng

Under fredagen var Charlotte Kalla tillbaka i tävlingssammanhang efter uppehåll sedan jaktstarten i Toblach 17 december.
Och hon visade direkt att formen fortfarande finns där.
Det då både Kalla och Jonna Sundling slutade på pallen i finalen.

Efter att Charlotte Kalla i prologen åkt in med den andra bästa tiden av alla, endast slagen av norskan Anna Svendsen med knappt sex sekunder, tog sig Kalla hela vägen fram till finalen fredagens sprint i Skandinaviska cupen.

I sin kvartsfinal tog hon hem heatet före Silje Theodorsen med 65 hundradelar innan hon i semifinalen blev tvåa 35 hundradelar bakom Lotta Udnes Weng.

För Kalla väntade sedan final med Weng, Jonna Sundling, Anna Svendsen, Johanna Mätnitalo och Maja Dahlqvist. Då var det Svendsen som öppnade starkast och var i ledning halvvägs in i loppet innan både Kalla och Sundling kunde köra upp i täten tillsammans med Weng och lägga Svendsen bakom sig.

Efter ett rafflande upplopp med duell mellan trion blev Kalla trea, 11 hundradelar bakom tvåan Sundling och 40 bakom Lotta Udnes Weng.

Maja Dahlqvist slutade sexa i finalen.