Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlotte Kallas formbesked – blev tvåa i OS-genrepet efter sekundstrid: "En urladdning"

Charlotte Kalla stod över Tour de Ski för att ladda upp på egen hand.
Det har gett resultat. I dagens 10 kilometer klassisk stil i Planica var hon urstark och blev tvåa bakom finländskan Krista Pärmakoski.
– Det var en rejäl urladdning så jag är nöjd med tävlingen, säger hon till SVT.

Charlotte Kalla lämnade återbud till Tour de Ski för att lägga fokus på sin träning.

Innan dess har hon haft en imponerande höst med tre världscupsegrar: 10 kilometer fri stil i Ruka, skiathlon i Lillehammer och 10 kilometer fri stil i Toblach.

I slovenska Planica var hon tillbaka på startlinjen i den sista tävlingen innan OS i Sydkorea.

Med startnummer 32 i 10 kilometer klassiskt öppnade hon stenhårt och var i ledning vid varenda mellantid. I mål var hon 45 sekunder före dåvarande ledaren Ebba Andersson och såg ut att gå med en ny seger.

Men bakom Kalla jagade norskan Heidi Weng och Krista Pärmikoski där framför allt finskan tog in många sekunder den avslutande hälften av loppet.

Med 1.1 kilometer kvar låg Pärmakoski bara 0,9 sekunder bakom svenskan och vid samma mellantid hade Weng tappat till 28 sekunder.

Den finska stjärnan hade sedan sekunderna på sin sida och vann 3,6 sekunder före Kalla.

– Hon åkte starkt på slutet och jag förstod att det skulle bli tätt och tufft med sekunderna, säger Kalla till SVT som var nöjd med formbeskedet.

– Det var väldigt bra att få dra på sig nummerlappen och möta bästa motstånd. Det var en rejäl urladdning så jag är nöjd med tävlingen.

Samtidigt stod den svenska supertalangen Ebba Andersson för sitt bästa lopp i någonsin i världscupsammanhang när hon blev femma.

Gårdagens sprintsegrare Stina Nilsson slutade på 13:e plats, OS-jagande Emma Wikén på 15:e, Hanna Falk på 17:e och Maria Nordström på 28:e plats.