Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charmig musikal i Stugun

Charm, glädje och talang. Eleverna på Hansåkerskolan har haft premiär på sin musikal ”Att vara eller inte vara”.

Under läsåret har eleverna i åttan och nian arbetat med musikalen. Den är skriven av lärarna Per Claréus och Maria Renvall.

Först hade eleverna en omröstning om vilket tema musikalen skulle ha.

– Sedan har vi skrivit manuset utifrån elevernas tankar och idéer, säger Per Claréus, lärare i idrott och språk.

”Att vara eller inte vara” handlar om den populära killen Robin och han killgäng samt den populära tjejen Emma och hennes tjejgäng. Vid sidan om finns även Mikaela som har en töntstämpel och som i smyg är kär i Robin samt hennes kompis Ylva. Under sommaren sker en förvandling och Mikaela blir plötsligt den populära tjejen som vinner Robins hjärta.

Det finns ett budskap i musikalen.

– Det handlar om huruvida man ska vara som alla andra eller om man duger som man är, säger Per Claréus.

Under onsdagen spelades musikalen upp för de yngre eleverna på Hansåkerskolan och på kvällen var det allmänhetens tur. Under torsdagen är det dags för eleverna i sexan och sjuan att se på den mitt på dagen och sedan blir det en sista föreställning för allmänheten på kvällen.

– Det har varit ett mastodontarbete att få allt att synka, säger Claréus.

Föreställningen är charmig med mycket glädje och den innehåller många roliga inslag. Helt klart har eleverna i musikalen talang.

– Många har vuxit under resans gång. Från början var det många som knappt vågade stå på scenen men som nu tycker de att det är roligt, säger Per Claréus.

De fyra huvudrollsinnehavarna – Maja Persson, Frida Vallinder, Clara Lindström och Tove Persson – är överens.

– Det har varit roligt men det har varit mycket jobb, säger de.