Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charmigt kammarspel

Tisdagskvällen bjöd på Riksteaterpremiär på Storsjöteatern i Östersund.

Annons

Föreställningen "En stund till" med manus av Lasse Sonnesjö som också framträdde som skådespelare. Lasse har till vardags sin gärning på Byteatern Kalmars länsteater. Där har han specialiserat sig på dockspel för vuxen publik, så naturligtvis spelade dockan Signe en väldigt viktig roll i kvällens föreställning.

Signe och Lasse möts i logen efter den sista av en lång rad förställningar och under avsminkningen för de ett nära samtal om vad som är viktigt i livet. Vilka val hade de kunnat göra som kanske varit viktigare, vad händer nu med två pensionerade skådespelare efter den sista föreställningen, hur kommer det att gå med deras vänskap som byggts upp över tid.

Manuset kändes intimt och förtroligt. Spelet var också rutinerat och avspänt på så sätt att budskapet nådde fram och berörde. Föreställningen bjöd på ett fint möte mellan verklig och overklig individ.