Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charmigt och engagerat

Erik Wennergren

Tales from the earth

Betyg: 4/5

Ojojoj!

Musiklivet i Östersund bubblar och fram kommer talanger i en jämn ström.

Erik Wennergren har jobbat med Hindenburg, som ömt vårdar arvet från Led Zeppelin, en kul återvinning som är väl värd respekt.

När han nu släpper sin soloskiva ”Tales from the earth”, inspelad hos Gustav Hylén i Revsund, fullkomligt vältrar han sig i musikaliska influenser från 1960-talet, allt från Dylan till diverse annan americana.

Det är stilrent, snyggt och ett knippe utsökta små popmelodier, oerhört charmigt och Erik sjunger med en oskuldsfull intonering, fraserar tydligt och känslosamt, bara någon enstaka harmoni kunde han putsat ytterligare.

Under det sockersöta skalet innehåller pralinerna dessutom salta och tydliga texter om aktuella krig och hycklande vapenförsäljare. Plus singelsläppet ”Planet B” om demonstrationerna vid klimatmötet i Köpenhamn, vars fyndiga video finns på you- tube sedan någon månad.

Engagemang i smakfull förpackning, en bristvara i tider av blippande houseflimmer.

Musikerna är lyhörda och arrangemangen klockrena, jag blir på gott humör av den höga kvaliteten på denna anspråkslösa och ändå glatt allvarliga skiva.

Spelkamraterna Erwin Marklund och Fredrik Björns från Hindenburg, Stina Wahlén och Gustav Hylén gör alla bra ifrån sig.

Liksom så många andra unga musiker från stan har han förstås redan hunnit lämna länet för att plugga. Men vi andra kan glädja oss åt skivan – köpa den på nätet, Tingan eller var den nu finns. Alldeles oemotståndligt.

Bäst: ”You don´t have to shoot”.