Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chef fick varning

Landstingets primärvårdschef har fått en varning av hälsovalskansliet. Orsaken är felaktig marknadsföring.

I somras, då stafettläkarstoppet gällde på hälsocentralerna i Östersund, gick landstingets primärvård ut med information om begränsade telefontider.

– De sa att de hade telefontid mellan klockan 8 och 12 hela sommaren. Informationen fanns på landstingets hemsida. Det var stick i stäv med vad som står i uppdraget. Vi har delat ut en varning till primärvårdschefen, Olle Christmansson, för felaktig marknadsföring, säger Lena Weinstock-Svedh, chef för hälsovalskansliet.

• Är det allvarligt?

– Det har bara hänt en gång och det är inte skäl till uppsägning av avtalet.

Vid den här tidpunkten hade vårdgivarna i hälsovalet krav på telefontillgänglighet vardagar mellan 8 och 17. Från och med 1 augusti ändrades reglerna, som då blev lättare att klara.

Olle Christmansson betonar att det gick att komma fram på telefon även efter klockan 12 för patienter som var i behov av snabb hjälp. Men informationen hade kunnat vara tydligare.

– Jag tycker att det var ganska tydligt att man kunde komma fram hela dagen, men det är ju den som tycker att det var otydligt som har tolkningsföreträde. Det var bra att det gjordes en kontroll och vi tog till oss och rättade till det, säger han.

Christmansson anser att den här bristen var förhållandevis liten och att den ska ses mot bakgrund av den pressade situation som primärvården befann sig i under stafettläkarstoppet.

– Det var inget graverande fel och det var ingen som blev drabbad.