Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefen för LSS-enheten i Bräcke slår tillbaka

Nu slår enhetschefen på LSS-enheten Margareta Norberg tillbaka angående att handikappade tvingas bort från Bromyra.
– Det stämmer inte, att andra orter håller på attt bygga upp ”liknande verksamheter”, skriver hon i ett brev.

I fredags berättade ÖP om Bromyra, utanför Bräcke, där handikappade har fått ägna sig åt fysiska aktiviteter på dagarna.

– Det är en unik miljö här. De kan inte få det bättre än här, berättade Kennet Berglund.

Han äger stället där de handikappade vists och efter 27 år har kommunen bestämt att verksamheten ska flytta till dagverksamhetens lokaler i centrala Bräcke.

Kennet Norberg som är anställd av kommun en har sagt upp sig eftersom han in te tror på den nya verksamheten. Även brukarna som var på Bromyra vill vara kvar.

– Naturligtvis kommer de få fortsätta plocka bär på hösten, fiska, gå i skogen et cetera. Men de kommer dessutom att få fler varierande sysslor, skriver Margareta Norberg i ett brev till ÖP.

Hon menar även att tryggheten för brukarna inte kommer att splittras.

– Tryggheten är gruppen, och inte gården, menar Norberg.

Kennet Berglund berättar att han har fått besök från andra kommuner som är på gång att bygga upp liknande verksamhet. Det stämmer inte enligt enhetschef en.

– Det jag själv tagit del av, genom studiebesök till exempel i Trondheim, det är att dessa brukargrupper inom LSS tvärtom erbjuds större utblickar i samhället, en mer öppenhet och en större integration, enligt Margareta Norberg.