Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefen: "Ovanligt med total enighet"

Chefen för vård- och omsorgsförvaltningen, Lars Liljedahl, känner till kritiken mot omorganisationen. Han hänvisar till den nya lagen LOV och ett uppdrag från kommunstyrelsen.

– Det fanns ett uppdrag från kommunstyrelsen att göra en organisationsöversyn. Att se över organisationen och se om det går att göra den bättre, säger Lars Liljedahl.

Handlade det om att spara pengar?

– Nej, det har inte varit någon ambition.

De anställda fick komma med synpunkter. En av synpunkterna som kom fram, enligt Liljedahl, handlade om otydlighet för chefer.

– Det fanns en upplevelse hos biträdande enhetschefer att de hade ett otydligt uppdrag.

Därför tas det chefsledet bort och personerna får andra arbetsuppgifter.

– Ju plattare organisation desto bättre, tror jag. Kommunikationen kan bli bättre av det. Men det har inte skett någon personalminskning över huvud taget.

Ändringen till specialiserade sektorer, vad tyckte folk om det?

– Det var inte samstämmigt, men många anställda ville se en ökad specialisering. Andra ville ha kvar områdena, medan en del var mer likgiltiga. Det är ovanligt med total enighet. Det här har gjorts tillsammans med de fackliga representanterna, men ytterst har jag fattat besluten.

– Det tyngsta argumentet för specialisering är LOV, säger Lars Liljedahl.

LOV (lagen om valfrihetssystem) träder i kraft i början av nästa år. Det innebär att det möjligen kommer att startas fler små privata företag som erbjuder exempelvis hemtjänst i kommunerna.

Därför ska Östersunds kommun starta en hälsofrämjande enhet, en personalgrupp där legitimerade som distriktssköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter ska kunna finnas till hands för de små företag som kan behöva assistans. Vissa ska alltså lämna sina nuvarande positioner för att ta plats i den gruppen.

Snart ska den legitimerade personalen få lämna in intresseanmälan om var de vill jobba.

Kan det bli så att en del får byta arbetsplats fast de inte vill?

– Visst kan det bli så. Om önskemålen inte stämmer, då får de med längst arbetstid gå före.

Hur kommer det här att märkas för brukarna?

– Det blir en bättre specialisering, tror vi, som är bättre för brukarna. Men det finns också röster som säger att det har varit bra med den tidigare mångfalden. Vi lyssnar på förtroendevalda och har facklig samverkan, men till sist måste vi göra någonting, ytterst jag.