Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktör brutalt misshandlad

PeO Wärring, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren, misshandlades så svårt att han förlorade medvetandet.

Det var efter ett restaurangbesök i staden i går kväll som PeO Wärring misshandlades. Det skriver Expressen.

Eskilstuna-Kuriren har i flera artiklar granskat den organiserade brottsligheten i staden och tidigare har en reporter fått sin bil vandaliserad.

Om misshandeln har koppling till granskningen är ännu inte klart, men polisen har öppnat en förundersökning. Enligt uppgift till Expressen ska det finnas flera vittnen till misshandeln.

Elisabet Bäck, tf ansvarig utgivare på Eskilstuna-Kuriren, säger till den egna tidningen att PeO Wärring ensam lämnade krogen och att han minns att han blev nedslagen av ett okänt antal män. På frågan om misshandeln har koppling till tidningens granskning svarar Bäck:

– Vad jag vet, efter samtal med PeO, är att det diskuterades journalistik inne på krogen. Om det har med det inträffade att göra utreds just nu av polisen. Jag förväntar mig att polisen hanterar detta med prioritet.

Läs mer:

Expressens artikel om misshandeln

Eskilstuna-Kurirens artikel om misshandeln