Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Christina Olofsson

Före detta ålderdomshemsföreståndaren Christina Olofsson har hastigt avlidit.

Hon var född i en elvabarnsfamilj i Jämtlands Nyby, men flyttade i sin barndom med föräldrarna till Fjäl och gick i skola i Lit.

Hon kom ut i förvärvslivet omedelbart efter avslutad skolgång, och på sin första arbetsplatsplats var hon barnflicka på Klöstanäs herrgård i Lit.

Inom hotellbranschen, där hon sedermera började arbeta, var hon några år på Grand hotell i Östersund. Där skötte hon olika sysslor, bland annat i kassan, och sedan som husmor på hotell Standard.

Sedan arbetade hon inom vårdyrket vid landstinget. Hon började vid dåvarande Sollidens sanatorium och gick därefter den första kursen som hölls inom Åre kommun för utbildning av sjukvårdsbiträden.

Hon gick sedan en kurs vid Birka folkhögskola för vidareutbildning inom sjukvårdsyrket och kom sedan in på den psykiatriska vården vid Frösökliniken, där hon utbildade sig till mentalskötare.

Vid Sundsvalls vårdhögskola nådde hon sitt mål som ålderdomshemsföreståndare och tjänstgjorde därefter inom Östersunds kommun och även tidvis inom Ragunda kommun. Hon gjorde sig känd som en bra arbetsledare och var omtyckt av både de äldre och personalen.

En tid var hon bosatt i Alsen men flyttade efter sin pensionering till Östersund där hon var bosatt till sin bortgång.

Hennes familj med barn och barnbarn har utgjort en väsentlig del av hennes liv. Men hon hade också ett stort intresse för politik och samhällsfrågor och följde med nyfikenhet och skärpa det som hände i världen.

Hon var en beundransvärd kvinna som övervann många av livets svårigheter.

En omtänksam och stark kvinna har gått ur tiden.

Hon sörjs främst av sonen och dottern med familjer, samt övrig släkt och vänner.