Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Christine från Östersund blev Årets äventyrare

I somras sprang hon från Treriksröset i norr till Grövelsjön i söder, en klassisk rutt men kanske inte för en joggingtur på 130 mil.

I helgen gav turen Christine Hägglund, 42, priset som Årets äventyrare.

– Jag är inspirerad av många. Alla mina kompisar är ju ute på fjället. Det är ju den livsstilen vi har, vi som bor här, säger östersundsbon Christine som "flyttade tillbaka" med sin familj för tre år sedan.

Hennes äldsta dotters första ord var "tyr" innan hon kunde säga "äventyr" och hela familjen följde mammas 39 dagar på fjället när hon kom åt att ringa och blogga.

Christine Hägglund har sprungit fjällorienteringen åtta gångar, varav flertalet med sin pappa. Att springa hela fjällkedjan var inte så konstigt, även om det innebar nära på en maraton om dagen.

– Jag sprang inte fort och spänstigt. Det finns gamla orienterare i 75-80 årsåldern som joggar fram försiktigt, den löpstilen hade jag. Och jag vilade när jag blev trött.

Hon sprang med mat och tält på ryggen och prisades i helgen på årets Vildmarksmässa som Årets kvinnliga äventyrare. Motiveringen var att Christines bedrift utgjorde en brygga mellan idrott och äventyr.

– Det finns ju människor som levt hela sina liv på fjället och i jämförelse med samerna är ju min prestation väldigt liten. Jag känner mig okunnig jämfört med dem. Men inför andra som inte alls har den relationen till fjällen är det jag gjort enormt stort.

Så stort att hon tog årets pris med andra ord. Ett pris som innebär äran.