Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christoffer först ut i Artiragazzis separata hängningar

/
  • Ny konst på väg. Christoffer Svensson hänger sin första separatutställning på Jamtlis café på fredagen, en i raden av medlemmar i Artiragazzi.

Annons

Även den här helgen bubblar det av konst i och utanför Östersund. På fredagen hängde flera unga konstnärer sina verk både på Gamla tingshuset och på Jamtli.

På Tingshuset visar elever från Vittra vad du arbetat med under läsåret.

Samlingen följs nu hela sommaren av separatutställningar med de sju medlemmarna och efter förstlingen Agnes Jonasson hade Christoffer Svensson, 20, vernissage med sina nya verk på fredag eftermiddag.

”I´m a bird now” heter en av de första stora bilderna han bär in under hängningen och den är inspirerad av Anthony and the Johnsons skiva med samma namn:

– Min mamma uppmanade mig att lyssna på skivan och jag blev helt såld, den är fantastiskt bra.

En annan bild visar ett kvinnligt ansikte delvis täckt av vad som kanske är en slöja.

– Fast jag är missnöjd med båda de här bilderna, säger konstnären själv och pekar hellre på en tredje bild, också den mycket fotorealistisk.

Bilderna är gjorda med sprayfärg, men ser nästan ut som om de gjorts med pensel.

– Jag har utvecklat en teknik med munstycken och skivor, så att jag kan forma detaljer, berättar Christoffer.

Målningarna har tillkommit under våren i snabbt tempo, spray har han bara använt en kortare tid, så tekniken är ny för honom.

Utställningen heter ”Jag vet att det finns tusen saker du hellre skulle vilja vara och hellre skulle vilja göra” och visas ett par veckor, sedan är det dags för nästa medlem i föreningen.

Artiragazzi har dessutom lyckats hitta en gallerilokal strax ovanför restaurang ”M” vid Campus – just bristen på lokal var ett av flera skäl till att de bildade föreningen och ställer ut på Jamtli.

– Vi hoppas kunna ställa ut gemensamt i den nya lokalen före eller under sommaren, det ska bli väldigt kul.

ÖP Kultur återkommer senare om Vittras utställning på Tingshuset.

Mer läsning

Annons