Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cirkus Thörnberg sänkte Frölunda

När cirkus Thörnberg satte i gång hängde ingen med.
Martin Thörnberg snurrade HV71 förbi Frölunda och mot ytterligare ett SM-guld.
– Men som Färjestad har spelat är de favorit, sade­ Thörnberg inför den kommande finalserien.

Det blev 4–2-seger både i den sjätte matchen och i semifinalserien för HV71 över Frölunda.

Efter två raka segrar i Göteborg tidigare i veckan tog HV71 chansen direkt och säkrade finalplatsen på hemmaplan.

Avgörandet kom tidigt i den sista perioden tack vare två HV-mål som tog laget från 2–1 till 4–1 på knappt två minuter.

cirkus Thörnberg som blev början till slutet för Frölunda. Thörnberg snurrfintade bort Frölundabacken Philip Larsen när han i ett enda moment tog emot Mikko Luomas precisa långpassning och åkte sig fri mot Frölundamålvakten Johan Holmqvist.

Avslutningen var heller inget att klaga på då han satte den i Johan Holmqvists bortre kryss.

– Det var ett skönt mål som kom i precis rätt läge. Det där är ju en liten grej som jag brukar göra och nu hade jag bra med fart, sade Thörnberg som är i bra form och toppar slutspelets poängliga på elva poäng, åtta mål och tre assist, tillsammans med lagkamraten Andreas Falk (4+7).

– Men jag har mer att ge, kan nå upp tio-femton procent till, sade han.

Andreas Falk gjorde två mål och avgjorde definitivt när han kort efter Thörnbergs mål satte 4–1 från kanten på ett skott som Holmqvist borde ha tagit.

Nu väntar Färjestad i finalserien som börjar på onsdag i Jönköping. Ett Färjestad som har en segerrad på 15 raka matcher, varav åtta i slutspelet.

– Jag har inte sett så mycket av dem, men de får gälla som favorit med tanke på deras rad och att de vann grundserien. Men vi ska fokusera på oss själva i första hand och vårt spel, sade Thörnberg.

förlorat en SM-finalserie. Jönköpingslaget har tre SM-guld och det senaste kom i fjol efter 4–2 i matcher mot Linköping. I fjol var det HV som var storfavorit i slutspelet efter att ha vunnit grundserien överlägset.

– Skillnaden jämfört med i fjol är att vi hade mer flyt då, nu har vi fått kriga mer. Vi har fått vända underläge både mot Timrå och Frölunda och det har stärkt oss, sade han.

Ulf Dahlén var besviken efteråt. Efter segern i Jönköping i måndags ledde hans lag med 2–1 och hade två hemmamatcher framför sig. Ändå gick allt snett.

– Jag tycker ändå att vi har närmat oss HV, men vi är inte nöjda och ville vinna det här. Vi förlorade mot ett bättre lag som var effektivare än oss, sade han.

Speciellt har effektiviteten saknats hos förstakedjan med Niklas Andersson, Tomi Kallio och Jonas Johnson. De blev poänglösa för fjärde matchen i rad. Fredrik Pettersson var Frölundas bäste och gjorde båda gästernas mål, men var alldeles för ensam hos Frölunda. (TT)