Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cirkustrick roar elever

Under tre veckor har Roman Kripatov besökt skolorna i Härjedalen för att lära ut cirkustrick. Det är besök som eleverna uppskattat väldigt mycket.

Roman Kripatov, Cirkus Roman, har arbetat med och inspirerat Härjedalens skolelever i åldrarna 7 till 13 år. Besöket ingår i ett skapande skola-projekt och eleverna har i hög grad fått vara delaktiga.

– Jag brukar inleda med en föreställning för att inspirera och sedan får de testa att göra en del saker själva, berättar Roman Kripatov som hade fullt upp med att hjälpa ungdomarna med de olika övningarna som krävde en hel del balans.

– Väldigt roligt, men svårt. Det gäller att vara koncentrerad, förklarar Lova Busk som balanserar en tallrik på en väldigt smal pinne.

– Det gäller att få snurr på tallriken om det ska gå bra, säger Roman.

Mest populärt var att cykla enhjuling, Roman hade ett antal sådana med sig och de flesta var försedda med stödhjul.

Anton Rösnäs behövde inga sådana.

– Jag brukar cykla enhjuling när jag ska hem till kompisar, berättar Anton.

Cirkus Roman har besökt skolorna i Ytterhogdal, Bruksvallarna, Funäsdalen, Lofsdalen, Hede, Vemdalen, Lillhärdal och Sveg.