Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clownteater för unga på turné i länet

Med start nu på måndag arrangerar Riksteatern en turné till 17 orter i länet den kommande månaden med barnteatern ”Hitta hem” av Teater Fenix från Östergötland.

– Det är en kärlekshistoria där vi vänt på rollerna, mannen spelas av en kvinna och kvinnan av en man, berättar producenten Linda Moberg.

Musiken är specialskriven av Matti Bye som gick en guldbagge för sin musik till jan Troells senaste film och regissör för pjäsen är Ika nord.

– Vi har skrivit den själv efter en egen idé och vi hade premiär i höstas. Sannolikt kommer vi att turnera i norrland även till hösten, men då är platserna inte spikade.

Den 35 minute r långa föreställningen kallas clownteater och handlar om den ryske, burksamlande charmören Boris som lever sitt trygga, men ensamma liv på en bakgård bland råttor och tunnor när han en dag upptäcker att en fin dam har flyttat in.

Pjäsen vänder sig till en publik mellan fyra och åtta år.

Mellan 30 mars och 8 april spelas en föreställning per dag på följande platser – Åre, Hallen (31 mars), Duved (1 april), Racklöfska i Järpen (2 april), Torvalla bibliotek (3 april), länsbiblioteket (4 april), Folkets Hus i Strömsund (5 april), Hägragården i Dvärsätt (6 april), Hissmoskolan i Krokom (7 april) och på föreningshuset i Ås (8 april).

Efter ett kortare uppehåll återkommer man för ytterligare tre spelningar 27 april i Nälden, 28 april i Föllinge och 29 april i Änge.