Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cologna vinnare i herrarnas masstart – när de stora svenska namnen saknades

Sista tävlingen för herrarna inför OS.
Då klev Dario Cologna fram och gav ett formbesked som hette duga, när han ryckte ifrån och gick först i mål, strax före Alex Harvey och Martin Johnsrud Sundby.

På söndagen var det dags för den sista tävlingen i världscupen i längdskidor, denna helg i Seefeld, innan det är dags för vinter-OS i Sydkorea, som startar om knappa två veckor.

Av de svenska OS-åkarna kom bara Viktor Thorn till start på söndagen, där Martin Johnsrud Sundby, Dario Cologna, Maurice Manificat och Alex Harvey var några av de stora namnen som tävlade i herrarnas masstart.

Trots de stora svenska namnens frånvaro, fanns fler svenskar utöver Thorn i startfältet, där Karl-Johan Westberg, Axel Ekström, Anton Lindblad och Jonas Eriksson alla kom till start.

Men ingen av dem rådde på någon topplacering, där Dario Cologna visade styrka.

Vid 13 km drog Cologna ifrån, och tog ett rejält försprång före giganterna Harvey och Sundby. Och först i mål gick han, med Harvey strax efter sig och Sundby på tredjeplatsen.

För svenskarnas del uteblev succén helt och hållet, där Karl-Johan Westberg gick i mål som bäste svensk på plats 36 och Anton Lindblad gick i mål som 38:e man.

OS-uttagne Viktor Thorn hade en ännu tyngre dag, när han gick i mål på 43:e plats, och Axel Ekström slutade på plats 60.

Läs också: Halfvarsson starka OS-besked – tog pallplats i världscupsprinten

Läs också: Mittmedias unika satsning – Sanna Svanebo möter Charlotte Kallas dream team: "Har gått på djupet"