Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ConIFA-generalen om miljonskulderna

Det VM för statslösa folk som arrangerades i Östersund i juni drog på sig miljonskulder. Men turneringsgeneralen Per-Anders Blind hävdar fortfarande att alla ska få sina pengar.

Enligt turneringsgeneralen Per Anders Blind skulle ConIFA World cup i Östersund dra in 20-30 miljoner kronor på publik och pay per view- sändningar. I stället slutade det med miljonförluster och obetalda skulder till ett 20-tal företag i Östersundsområdet.

Efter att ÖP avslöjat detta har per Anders Blind inte velat låta sig intervjuas av tidningen, men nu har han kommenterat saken i P4 Jämtland.

Enligt det han sade där beror förlusten dels på att publiken svek under turningen, men i än högre grad att den webbtjänst som skulle sälja tv-sändningar över hela världen kapades så att folk kunde se matcherna utan att betala.

Nu har arrangören skulder på cirka tre miljoner kronor till ett 20-tal olika företag i Östersundstrakten, men trots att evenemanget är över och kassan tom tror Per Anders Blind att alla kommer att få sina pengar.

– Jag har full förståelse för den frustration som finns hos fordringsägarna. Vår ambition är att alla ska få betalt så fort som möjligt, säger Per-Anders Blind till P4 Jämtland.

Enligt en av fordringsägarna som varit i kontakt med honom så ska lösningen ligga i sponsorer som kan tänka sig att gå in och betala skulderna, trots att turneringen är över och att det därmed är för sent att få sitt varumärke exponerat.