Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ConIFA-generalen om miljonskulderna

Det VM för statslösa folk som arrangerades i Östersund i juni drog på sig miljonskulder. Men turneringsgeneralen Per-Anders Blind hävdar fortfarande att alla ska få sina pengar.

Annons

Enligt turneringsgeneralen Per Anders Blind skulle ConIFA World cup i Östersund dra in 20-30 miljoner kronor på publik och pay per view- sändningar. I stället slutade det med miljonförluster och obetalda skulder till ett 20-tal företag i Östersundsområdet.

Efter att ÖP avslöjat detta har per Anders Blind inte velat låta sig intervjuas av tidningen, men nu har han kommenterat saken i P4 Jämtland.

Enligt det han sade där beror förlusten dels på att publiken svek under turningen, men i än högre grad att den webbtjänst som skulle sälja tv-sändningar över hela världen kapades så att folk kunde se matcherna utan att betala.

Nu har arrangören skulder på cirka tre miljoner kronor till ett 20-tal olika företag i Östersundstrakten, men trots att evenemanget är över och kassan tom tror Per Anders Blind att alla kommer att få sina pengar.

– Jag har full förståelse för den frustration som finns hos fordringsägarna. Vår ambition är att alla ska få betalt så fort som möjligt, säger Per-Anders Blind till P4 Jämtland.

Enligt en av fordringsägarna som varit i kontakt med honom så ska lösningen ligga i sponsorer som kan tänka sig att gå in och betala skulderna, trots att turneringen är över och att det därmed är för sent att få sitt varumärke exponerat.