Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coole Cuche klarade cupen

Didier Cuche, Schweiz. Där har ni total­segraren i storslalom­cupen.
– Det här hade jag aldrig kunnat drömma om innan säsongen start­ade, sa en samlad och lycklig Cuche efteråt.

Men det började minst av allt bra för kraftpaket Cuche i det första åket. Direkt efter start tappade han nämligen staven.

– Jag ville göra det lite mer spännande för publiken, skämtade Cuche på presskonferensen.

Men egentligen var han riktigt orolig efter fadäsen.

– När jag såg tiden efter målgången så var jag helt övertygad om att alla skulle vara snabbare än mig i det första åket, fortsatte han.

Att han trots stavförlusten lyckades ta sig ner i mål med den tredje bästa tiden måste ses som en mindre bragd. Cuche visade helt enkelt äkta storslalomklass från det utgångsläget. Och efter ett stabilt andraåk så var cupen bärgad.

Österrikaren Benjamin Raich vann gårdagens storslalom i ymnigt snöfall.

– Det var sannerligen inte lätt att åka under de förutsättningarna. Och mentalt blev det inte direkt lättare med vetskapen om att det var så tätt tidsmässigt mellan oss i toppen, sa Raich.

Men 31-åringen höll både nervtrådar och kroppsdelar under perfekt kontroll och kunde vinna racet med 13 hundradelar till godo på Ted Ligety, USA, och 71 före Cuche.

bäddade också för en rackarrysare i dagens avslutande slalom för herrarna. En febrig och snuvig Aksel Lund Svindal kunde inte göra sig rättvis i den krävande storslalompisten och slutade utanför poängplats på en för norrmannen blygsam 19:e plats.

Inför dagens avslutande slalom skiljer nu bara två futtiga poäng mellan de båda i den totala världscupen. Till Svindals fördel.

– Aksel har trumf på hand för det blir inte lätt att plocka poängen som behövs. Men lyckas jag med så skulle säsongen vara fulländad eftersom en totalseger har varit ett av mina stora mål i år.