Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coronavirus hotar VC-finalen i Italien – Åre öppnar för att ta över: ”Vill visa solidaritet”

 
Corona: Sport
Visa alla artiklar

Världscupfinalen i ​Cortina d'Ampezzo, Italien, kan komma att ställas in på grund av coronaviruset. Om så blir fallet öppnar Svenska skidförbundet för att Åre kan ta över tävlingarna.
– Vi har sagt att vi ställt oss till förfogande om man kommer fram till att tävlingarna inte kan genomföras i norra Italien, säger alpina chefen Tommy Eliasson Winter till P4 Jämtland.

Förra veckan togs beslutet att tävlingarna i Italien skulle genomföras utan publik. På fredag väntas beslut komma om tävlingarna ska genomföras över huvud taget.

– Det handlar inte bara om att arrangera tävlingar. Det handlar om att det är många idrottare, tränare, servicemän och fysioterapeuter som rör sig i dessa områden som varit utsatta. Frågan är hur mycket man vill samla och flytta dessa, så frågan är större än bara Cortina eller inte Cortina, säger Eliasson Winter till P4 Jämtland.

Det internationella skidförbundet, Fis, har meddelat via pressmeddelande att de ”följer instruktionerna och besluten från de nationella och regionala myndigheterna”.

Om det skulle bli så att tävlingarna ställs in öppnar Eliasson Winter nu för att Åre, som står värd för damernas världscuptävling kommande vecka, kan ta över tävlingarna.

– Vi har sagt att vi ställt oss till förfogande om man kommer fram till att tävlingarna inte kan genomföras i norra Italien. Då får vi föra en diskussion hur vi kan göra det, men vi har inte någon konkret plan på att genomföra det. Vi vill visa solidaritet med våra vänner i Italien och visa att det finns alternativ, säger Tommy Eliasson Winter.

12 mars inleds de ordinarie världscuptävlingarna i Åre. Finalen i Cortina är planerad att arrangeras 16-22 mars