Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cramo accepterade inte anståndet till Copperhill

Enligt Copperhill­ledningen var det maskinuthyraren Cramo som till slut pressade fram beslutet om en företagsrekonstruktion. En begäran om konkurs var nära.

Annons

ÖP berättade redan för ett par veckor sedan att ett flertal företag vänt sig till kronofogden för att få betalt av Copperhill mountain lodge. Detta efter att hotelledningen vädjat om betalningsanstånd, på frivillig väg, fram till sista april.

– Vi får se vad vi kommer att göra. Vi får se vad som händer, men vi accepterar inte anståndet. Vi menar att vi redan lämnat anstånd redan i december, sa Johnny Andersson, kreditchef vid, Cramo Sverige till ÖP för drygt två veckor sedan.

Sedan dess har samtal pågått mellan Copperhill och Cramo men parterna har inte kommit överens.

”En enskild aktör har gett oss tydliga signaler om att kräva in sin fordran genom att ansöka om att Copperhill Mountain Lodge försätts i konkurs. Detta har föranlett oss att ansöka om en företagsrekonstruktion av företaget”, skriver ledningen i sitt brev.

Jonny Andersson vill inte kommentara Cramos inställning ytterligare.

– Vi har inte accepterat anståndet, säger han.

Copperhills rekonstruktör, Mikael Kubu, har redan startat sitt arbete och i dagsläget ger han samma bild som hotelledningen kring varför det gång så snett.

– Problemen hänför sig till att fastigheten blev betydligt dyrare än planerat, säger han.

– Den innehåller en redogörelse varför man hamnat i den här situationen och vad man ska göra för att ta sig ur, säger Mikael Kubu

– Tanken med en företagsrekonstruktion är at fordringsägarna ska få det bättre än vid en konkurs, forstsätter han.