Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystart för Lindström: "Vill nå landslaget och vinna elitserien"

Skadan är opererad, rehabiliteringen är klar. Nu satsar Kristian Lindström framåt igen. I ett helt nytt lag.
– Målet är att nå landslagstruppen och vinna elitserien och ta SM-guld, säger Litsgrabben.

Annons

Sundbyberg/RP är det lag som gäller för Kristian Lindström de närmaste två åren. Här ser vi honom tillsammans med förre lagkompisen Henrik Leek, Victor Martinsson och Joakim Flyg.

Den förre VM- och EM-guldmedaljören hade egentligen tänkt bromsa in i år och bara rehabträna sin axel efter operationen i somras. Målet var att starta på allvar igen nästa säsong.

Skadan läkte dock snabbt och när rehabiliteringen dessutom gick så smärtfritt, kom glöden tillbaka. Kristian Lindström började själv lägga ut trevare till potentiella medspelare – allt för att skapa ett lag som han kunde spela för.

Efter en tids kontakter och klartecken hade 27-åringen plötsligt fått ihop ett lag som kändes riktigt spännande. Tidigare lagkompisen Henrik Leek, samt Victor Martinsson och Joakim Flyg hade alla tackat ja.

– Henrik har erfarenhet, bland annat som femma med oss i VM och EM och Victor och Joakim är två fysiska grovjobbare som är bra på att sopa.

Laget kommer att spela för Sundbyberg, men Kristian blir kvar hemma i Lit. Där har han även fått ett jobb.

– Jag är elevassistent på skolan, åtminstone fram till jul. Sedan får vi se. Jag vill ge curlingen en sista hård satsning. Därför håller jag alla dörrar öppna. Det idealiska vore att kunna jobba som vaktmästare i en curlinghall.

Helgens seger i Östersund Senior Open, efter 6–5 i finalen mot rutinerade Sundsvall/Carlsén, visar att Sundbyberg/RP fått ihop laget.

Men spelet gick inte helt på räls. I gruppspelet föll man mot Östersund/Patz med 4–5, där en av spelarna var Cathrine Lindahl, vars meritlista rymmer totalt 11 (!) guld i OS, VM och EM med lag Anette Norberg.

– Vi är på god väg. Vi har spelat en del tävlingar, men inte tränat så mycket. Själva tänket, hur jag vill att vi ska spela, kommer att ta lång tid. Därför har vi också en tvåårsplan.

Målet för Sundbyberg/RP är så högt ställt som det bara går. Kvalificering för Sveriges landslagstrupp, samt seger i både elitserien och SM.

– När allt stämmer är vi absolut i Sverigetopp. Kanske inte i Edin-klass, men strax under, menar Kristian.

Kristian Lindström under semifinalmatchen mot Östersund/Hallström i Östersund Senior Open.

När elitserien går igång med sitt första sammandrag, 2–4 december i Jönköping, får vi ett kvitto på var Lindströms nya lag befinner sig på formskalan.

Förra storstjärnan Cathrine Lindahl fanns med i helgens Östersund Senior Open. Hon spelade med Östersund/Patz, som vann tre av fem matcher. Lindahls lag gjorde bland annat en mycket bra insats mot slutsegrande Sundbyberg/RP i gruppspelet, där man vann med 5–4. Till slut tog det stopp i semifinalen mot Sundsvall/Carlsén.

Annons