Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Curlingmästare blir hedersdoktor

Mittuniversitetet utser fem nya hedersdoktorer. Bland dem finns curlingspelaren Anette Norberg och företagaren Bo Hilleberg.

Vid Mittuniversitetets akademiska högtid i Östersund 10 oktober kommer fem nya hedersdoktorer att utses.

– Vi är mycket stolta och glada över att kunna utse personer som har lämnat stora insatser inom flera olika områden, men som alla har påverkat och på olika sätt bidragit till Mittuniversitetet, säger Susanna Öhman och Hans-Erik Nilsson, dekaner vid Mittuniversitetet i ett pressmeddelande.

Anette Norberg blir hedersdoktor för att "hon på ett enastående sätt kombinerar akademiska studier, en framgångsrik yrkeskarriär och en idrottskarriär på högsta nivå. Det Anette Norberg utför på isen är i allra högsta grad tillämpad matematik och fysik. Hon har dessutom visat ett stort och framgångsrikt ledarskap inom både idrott och näringsliv." Hon utnämns till hedersdoktor av fakultetsnämnden för naturvetenskap, teknik och medier.

Bo Hilleberg, grundare av Hilleberg the Tentmaker blir hedersdoktor för att han "genom åren varit en värdefull samarbetspartner inom ett av Mittuniversitetets profilerade forskningsområden ‒ Hälsa, idrott och sportteknologi och haft en given plats i flera projekt exempelvis vid tillkomsten av Textillaboratoriet vid Campus Östersund." Han utnämns till hedersdoktor av fakultetsnämnden för naturvetenskap, teknik och medier.

Övriga blivande hedersdoktorer är Howard Aldrich, professor i sociologi, Anders Nyquist, arkitekt och Vishanthie Sewpaul, professor i socialt arbete.