Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Curt och Berit utmanar kända artister i TV3

Två Bergsbor ska nu bli tv-kändisar. Den sjungande Ica-handlaren Curt Johnsson och sångerskan Berit Andersson ska utmana några av våra mest kända artister i TV3:s nya program ”Copycat Singers”.

Först ut i programseriens premiär nästa söndag är Curt Johnsson, som tillsammans med ytterligare några tävlanden röstmässigt ska duellera med Lars Berghagen.

Tävlingen går ut på att höra vem som sjunger mest likt honom och helst lyckas lura de fyra jurygrupperna som utan att se vem som sjunger ska avgöra vem som är Lars Berghagen, kopian eller originalet.

– Det här var fantastiskt roligt. Så kul att jag till och med frågade om det inte fanns ytterligare något program i den här stilen man kunde få vara med i, säger Curt Johnsson som förutom sin handlarvardag även har ett förflutet som dansbandsmusiker i Curt-Fredrix.

När han fyllde 50 var därför en av de givna presenterna det piano som numera står i butiken i Svenstavik.

Där kan kunderna både höra Curt Johnsson spela och sjunga, men även kunderna själva får slå sig ned vid pianot om andan faller på.

– Det är det som är det roliga med det här. I stället för förbudsskyltar inbjuds folk att dela glädjen med sång och musik, säger den sjungande handlaren.

Den andra Bergsbon som ställer upp i Copycat Singers är Berit Andersson, Hackås, som för 15 år sedan gjorde succé som Eva Dahlgren i programmet ”Sikta mot stjärnorna”. Där blev hon tvåa i finalen.

Även nu var det meningen att hon skulle utmana Eva Dahlgren, men hon ställde inte upp.

– Då fick jag i stället välja mellan Linda Bengtzing och Nanne Grönvall och det blev en stor utmaning. Det blev till slut Nanne Grönvall som jag nu ska försöka likna röstmässigt, berättar Berit Andersson.

När det avsnittet går vet hon inte än och tänker heller inte avslöja hur den redan inspelade utmaningen gick.

– Men det var jätteroligt, säger hon.

Efter att en tid ha sjungit i coverbandet Imitation tar Berit Andersson efter nyår året steget in i dansbandsbranschen igen.

Då ska hon ersätta Melissa Williams i dansbandet Zlips och bli sångerska på heltid igen.

– Det känns härligt att vara på banan igen.

Men först ska både hon och Curt Johnsson ge sig in i den nya musikleken.