Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykla inte i skidspåren

En februaridag möter jag i Odensala elljusspår, i en skymd kurva, en mountainbikecyklist som cyklar i skidspårets skejtdel, och mot åkriktningen!

Själv kommer jag utför på skidor med hög fart i rätt åkriktning. Att jag utför väljer det klassiska spåret i stället för skejtdelen blir väl min lycka.

Det är inte mer än en meter oss emellan, så jag undkommer med blotta förskräckelsen.

Hade jag dammat in i cykeln i dryga 30–40 km/h hade det med stor sannolikhet resulterat i personskador och tråkigheter både för mig själv och cyklisten. Vad tänker man med när man ger sig ut med cykel i ett skidspår?

I 40 år har jag motionerat i de skidspår som Östersunds kommun sköter, men aldrig varit med om något liknande! Jag känner mig inte längre trygg i skidspåren. Efter incidenten blev jag skakig i kroppen när jag tänkte på vad som kunde ha hänt.

Det här är en fara som genast måste stävjas innan vi har flera cyklister i skidspåren.

De som går i skidspåren utgör också en risk i och med de kan bli påkörda, och även den som kör på den gående kan bli skadad. Att gå i kommunens anlagda skidspår är förbjudet! Läs de lokala ordningsföreskrifter som finns på kommunens hemsida.

Dock verkar det som om det blivit bättre att färre lösa hundar springer i skidspåren. Hunden ska ju alltid vara kopplad.

Händelsen med cyklisten är anmäld till kommunen, och med denna insändare vill jag varna andra skidåkare för cyklister i skidspåren.

KA Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel