Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykla inte i skidspåren

En februaridag möter jag i Odensala elljusspår, i en skymd kurva, en mountainbikecyklist som cyklar i skidspårets skejtdel, och mot åkriktningen!

Annons

Själv kommer jag utför på skidor med hög fart i rätt åkriktning. Att jag utför väljer det klassiska spåret i stället för skejtdelen blir väl min lycka.

Det är inte mer än en meter oss emellan, så jag undkommer med blotta förskräckelsen.

Hade jag dammat in i cykeln i dryga 30–40 km/h hade det med stor sannolikhet resulterat i personskador och tråkigheter både för mig själv och cyklisten. Vad tänker man med när man ger sig ut med cykel i ett skidspår?

I 40 år har jag motionerat i de skidspår som Östersunds kommun sköter, men aldrig varit med om något liknande! Jag känner mig inte längre trygg i skidspåren. Efter incidenten blev jag skakig i kroppen när jag tänkte på vad som kunde ha hänt.

Det här är en fara som genast måste stävjas innan vi har flera cyklister i skidspåren.

De som går i skidspåren utgör också en risk i och med de kan bli påkörda, och även den som kör på den gående kan bli skadad. Att gå i kommunens anlagda skidspår är förbjudet! Läs de lokala ordningsföreskrifter som finns på kommunens hemsida.

Dock verkar det som om det blivit bättre att färre lösa hundar springer i skidspåren. Hunden ska ju alltid vara kopplad.

Händelsen med cyklisten är anmäld till kommunen, och med denna insändare vill jag varna andra skidåkare för cyklister i skidspåren.

KA Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel