Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då avvecklas asylboendet Grytan

Asylboendet Grytan i Brunflo avvecklas fram till den 28 februari nästa år. Migrationsverket kommer att erbjuda de boende plats på andra asylboenden i närområdet. Det skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande.

Antalet människor som söker asyl i Sverige fortsätter att minska, vilket innebär att färre personer behöver ett boende. Därför kommer Migrationsverket att avveckla de sista upphandlade asylboendena i hela Sverige under vintern och våren. Det handlar totalt om 58 boenden varav Grytan är ett.

– Det är tråkigt att behöva avveckla ett välfungerande asylboende där asylsökande trivs och många volontärer visar ett otroligt engagemang, skriver Håkan Hansi, regionchef på Migrationsverket i Region Nord, i ett pressmeddelande.

Redan i slutet av förra året så berättade avvecklingsansvarig på Migrationsverket i Region Nord, Mats Engman, att Grytan skulle stängas eftersom myndighetens avtal med flyktingboendet löpte ut i september 2017.

– Vi ska som myndighet hushålla med statens resurser och följa de lagar och regler som gäller för upphandling. Därmed måste vi avveckla de dyraste boendena först och det är de upphandlade boendena, skriver Håkan Hansi i ett pressmeddelande.

Senast två veckor innan flytt kommer Migrationsverket att erbjuda de som är asylsökande plats på andra asylboenden. De asylsökande har även möjlighet att ordna med egna boenden. De som redan har fått beslut om uppehållstillstånd kommer att få en plats i en anvisad kommun.

Mer läsning:

Man dömd för mordbrand på Grytan överklagar – vill ha kortare straff

Man bröt upp fönster i Grytan – anmäls för skadegörelse

Extrakonsert med Tomas Ledin och The Rockin' Pots insatt – på Ledins initiativ