Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då kan du åka världens längsta skidlopp: "Perfekt för de som såg Vasaloppet som uppvärmning"

I slutet av mars kan skidåkare återigen ge sig själva en rejäl utmaning. Det anrika Nordenskiöldsloppet är nämligen tillbaka.

Det var faktiskt redan år 1884 som det 220 kilometer långa Nordenskiöldsloppet arrangerades för första gången på initiativ av vetenskapsmannen och polarfararen Adolf Erik Nordenskiöld i Jokkmokk.

År 2015 gjorde tävlingen comeback efter 132 år och den 24 mars är det återigen dags, för tredje året i rad, för världens längsta skidlopp.

– Vi är sjukt peppade inför detta. Detta lopp är perfekt för de som såg Vasaloppet som uppvärmning, eller bara fick blodad tand och nu känner att de vill testa sina gränser ytterligare och mer än dubbla distansen. Det är helt klart vårens höjdpunkt för alla längdskidåkare, eller rättare sagt, för de längdskidåkare som har mentaliteten och pannbenet, säger Wolfgang Mehl, arrangör för Nordenskiöldsloppet.

Läs också: Världens längsta skidlopp gör comeback efter 132 år

Läs mer som Plus-kund: Kallas hyllning till Haag: "Hon har alltid inspirerat mig"