Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då kommer Pacinos HBO-film

Al Pacinos nya HBO-film "Paterno" får premiär i USA den 7 april – till Sverige och HBO Nordic kommer den dagen därpå. Förutom premiärdatum har kanalen även twittrat ut en ny trailer för filmen, som regisserats av Oscarsvinnaren Barry Levinson som tidigare gjort filmer som "Good morning Vietnam", "Rain man" och "Wag the dog".

"Paterno" skildrar den sanna historien om tränaren Joe Paterno, som under sin verksamma tid ansågs vara en av de bästa tränarna i amerikansk fotboll på collegenivå någonsin. Karriären fick ett abrupt slut efter avslöjandet om att han, utan att agera, varit medveten om att barn utnyttjats sexuellt av tränaren Jerry Sandusky.

Paternos roll i skandalen, som brukar refereras till som Penn State-skandalen, ledde till att han fick sparken 2011. Året därpå avled han, 85 år gammal.

TT