Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då planeras rivningen av den fuktskadade delen av Rådhuset börja

I dag bekräftade Östersunds kommun en planerad rivning av rådhuskomplexet. Gamla rådhusbyggnaden, biblioteket och hus F kommer stå kvar, men resten kommer att rivas.

Byggnaderna på rådhuskomplexet har under en lång tid haft problem med bland annat fukt, mögel och partiklar i luften. Nu har en rivning av vissa hus på rådhuskomplexet planerats.

Rivningen planeras börja någon gång under september 2018. Rivningen förväntas ta 8-9 månader att genomföra på grund av att komplexet ligger så centralt och att det finns många byggnader runtomkring som gör det svårt att riva komplexet snabbare. Bland dessa byggnader i närheten är gamla Rådhusbyggnaden, som alltså inte ska rivas.

Kommunfullmäktige beslutade i höstas om planering och rivning av komplexet, och i dag blev det klart med rivningslov.

Se också: Östersunds kommun får tillstånd att riva byggnaden som sitter fast i Rådhuset – men Länsstyrelsen ställer krav