Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dag som ska locka till forskning

Drygt 500 gymnasielever samlades på Mittuniversitetet i dag för att bli inspirerade och motiverade.

Det är långt i från första gången som vetenskapsdagen arrangeras på Mittuniversitetet, men nytt för i år är att alla regionens gymnasieskolor fick en inbjudan. Tidigare har det bara varit för elever på Jämtlands gymnasium.

Tanken bakom vetenskapsdagen är bland annat att inspirera eleverna till sina examensarbeten som de ska skriva nästa år, men även att visa upp vad som finns på Campus Östersund. Dagen riktar sig till elever i årskurs två på de studieförberedande programmen.

– Vi vill även ge eleverna möjlighet att träffa forskare och väcka nyfikenhet kring forskning, säger Ulrika Danielsson som är samordnare för gymnasiesamverkan.

Joanna Lundstam och Madeleine Kjällström som läser andra året på ekonomiprogrammet på Jämtlands gymnasium var nöjda med dagen som bestod av tre föreläsningar och en paneldebatt.

– Jag tycker att det är kul och det är skönt att göra någonting annat än att sitta i klassrummet, säger Madeleine Kjällström.

– Vi visste inte så mycket om dagen, så det var nog många som blev positivt överraskade, säger Joanna Lundstam som tror att dagen bidrar med inspiration till både examensarbete och UF-projekt.